Durian Gopeng, Perak

"Berapa sekilo?" "Tengok saiz bang. Ada 10, ada 15, ada 20." "Durian kampung ya?" "Ha'ah. Yang depan ni semua durian kampung." Galak dia bercerita itu ini begitu begini. Saya iyakan saja. Terus saja saya katakan saya mahu beli durian penuh satu bekas yang memang tersedia di dalam kereta. Sepanjang perjalanan turun dari Cameron Highlands pulang... Continue Reading →

Advertisements

Masjid Merah, Putrajaya

Namanya Masjid Putra. Saya panggil Masjid Merah. Entah bila kali terakhir saya masuk ke dalam masjid ini. Hujung bulan Oktober hari itu, saya dan keluarga ke Putrajaya untuk makan tengahari bersama adik-beradik isteri. Sebelum balik, kami singgah dulu ke masjid ini untuk menunaikan solat.

Laksa Pak Ngah, Kuala Kangsar

Teringat semasa di Kuala Kangsar untuk acara larian HKSNS 2017, kami sempat singgah di kedai Laksa Pak Ngah untuk makan tengahari. Google Map kan saja "Laksa Pak Ngah", jumpalah nanti. Lokasinya di belakang SJKC Tsung Wah, Jalan Dato Sagor. Jaga-jaga, takut terlajak sebab lorong nak ke belakang tu hampir tak nampak.

Cara Mengarkibkan Gambar Di Google Photos

Lanjutan daripada perkongsian sebelum ini, saya kongsikan pula cara menyimpan gambar menggunakan aplikasi web yang percuma, Google Photos.http://photos.google.comKenapa saya memilih Google Photos?Saya ini pengguna tegar telefon berasaskan Android, dan Android juga Google bersahabat baik. Dalam telefon Android, memang sudah tersedia aplikasi Google yang pelbagai seperti Gmail, Drive, Maps dan Photos. Tambahan lagi, untuk menggunakan aplikasi-aplikasi... Continue Reading →

Cara Memuat Turun Gambar Dari Telefon (Android) Ke PC (Windows)

Aidilfitri bakal menjelang. Sana sini sudah semakin terasa suasana meriah penghujung Ramadan.Baju Melayu Teluk Belanga sudah siap. Songkok hitam yang bersawang sudah keluar dari persembunyian setahun. Kurung Pahang berlabuci 14 jenis warna elok tergantung. Tudung jenama itu ini yang berlapis 49 sudah dipilih agar sepadan dengan warna kasut.Kuih-muih jari-jemari runcing menuding sudah siap dijemput, malah... Continue Reading →

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: